Begeleiding van kinderen

Zit jouw kind of een kind in jouw klas niet lekker in z’n vel? Of komt er op dit moment niet helemaal uit wat jij in het kind ziet?

Als ouder wil je natuurlijk graag dat het goed gaat met je kind en leerkrachten willen dat ook; dat het kind blij is met zichzelf en met zijn of haar eigen kunnen. Soms zijn kinderen sterker en kunnen ze meer dan ze zelf beseffen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, soms hebben kinderen daar hulp en begeleiding bij nodig.

Samen-op-pad-225x300Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat ze in zichzelf geloven en dat ze durven te vertrouwen op zichzelf én op anderen. Door op een positieve manier met ze te werken leer ik de kinderen zichzelf beter te redden. Dat wordt gedaan met verschillende tools, zoals het kijken naar kwaliteiten en talenten, herkennen van belemmerende gedachten en op zoek gaan naar helpende gedachten, stimuleren van een groeimindset en leren omgaan met gevoelens van frustratie en onmacht. Oplossingsgericht en concreet aan de slag met waar het kind tegenaan loopt, zoals bijvoorbeeld (frustraties m.b.t.) schoolwerk. Ouders en de school worden nauw bij de begeleiding betrokken, om zo tot een goed resultaat te komen.

Wil je overleggen over de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op! (klik hier voor mijn contactgegevens)

 

 


“Vertrouwen is het zetten van de eerste stap, zonder dat je de hele trap ziet.” – Martin Luther King