Mijn naam is Monique Aukema.

monique aukema

Samen met ouders en scholen werk ik aan het versterken van kinderen. Dit doe ik als zelfstandig adviseur, begeleider en coach in het onderwijs én met een eigen praktijk aan huis. Ik heb jarenlang in diverse functies gewerkt in het onderwijs (als groepsleerkracht, RT-er, IB-er en AB-er) en zo ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen met specifieke onderwijs- en zorgbehoeften.

Mijn missie is om kinderen te laten groeien in hun eigenheid, zodat zij vanuit hun hart hun eigen weg in het leven kunnen bewandelen. Ik geloof in de ontwikkelingskracht van kinderen! Zowel persoonlijk als professioneel heb ik gezien en ervaren dat in jezelf geloven, het bouwen aan zelfvertrouwen en versterkt worden door je omgeving, belangrijke voorwaarden zijn om je (als kind, maar ook als volwassene) goed te kunnen ontwikkelen.

Ik word het meest gelukkig wanneer ik kinderen en ook hun ouders en leerkrachten op weg kan helpen om hun eigen kracht (weer) te vinden. Dit alles doet ik op een heldere, overzichtelijke, oplossingsgerichte en nuchtere wijze met aandacht voor alle betrokkenen. Mijn bijdrage leveren aan het in gang zetten van een positief proces is mijn passie, ik krijg er vleugels van! Of dat nou thuis is aan de keukentafel met kind en ouders, of op een school met alle betrokkenen, ik vind het allebei heerlijk om te doen!

Mijn aanpak is: samen met ouders en school op zoek gaan naar en het stimuleren van de kracht en mogelijkheden van kinderen, kinderen zelf bij hun ontwikkeling betrekken; niet alleen praten over, maar ook mèt het kind. Kinderen die zichzelf mogen zijn, zich gezien en gewaardeerd voelen en de wil hebben om te leren kunnen zich optimaal ontwikkelen. Ieder kind is uniek en OK!

Op deze website blog ik over mijn persoonlijke ervaringen in het vinden van balans tussen het begeleiden en loslaten van mijn eigen kinderen én het vinden van balans bij mijzelf. Want, als ik zelf niet in balans ben, hoe kan ik er dan voor zorgen dat mijn kinderen dat wel zijn? Vind je het leuk om mijn blog te volgen? Schrijf je dan nu in, je ontvangt dan automatisch mijn blog in jouw mailbox.

“We bepalen samen de route en je zet zelf de stappen!” – Monique Aukema